ABN Amro heeft per 1 mei een nieuwe hypotheekvorm gelanceerd: de Duurzaam Wonen Hypotheek, voor zowel nieuwe als bestaande klanten van de bank. De hypotheek is voor klanten die energiebesparende maatregelen willen nemen voor hun huis.

De Duurzaam Wonen Hypotheek is een apart leningdeel en biedt 5000 tot 25.000 euro extra leenruimte tot maximaal 106% van de woningwaarde (met en zonder NHG) voor energiebesparende maatregelen. Dat geldt zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten die hiermee hun hypotheek willen verhogen. Het bedrag komt in een bouwdepot, waardoor de klant pas later hoeft te kiezen welke duurzaamheidsmaatregelen hij wil nemen en wanneer. De klant heeft maximaal twee jaar de tijd om die maatregelen uit te voeren als het gaat om een bestaand huis en maximaal drie jaar bij nieuwbouw.

Gunstige rentetarieven

De nieuwe hypotheek heeft rentetarieven voor drie looptijden die lager zijn dan de tarieven die ABN Amro hanteert voor ‘reguliere’ hypotheken. De Duurzaam Wonen Hypotheek heeft geen invloed op het rentetarief van de daarnaast afgesloten hypotheek.

Advies en offertes

In hypotheekadviesgesprekken met klanten die een woning willen aankopen of verbouwen bespreekt de bank het energiezuiniger maken van de woning. Wanneer klanten dat wensen, kunnen ze via ABN Amro offertes en advies op maat krijgen van een partij die ook de uitvoering verzorgt.

Korting van 0,2 procent
Onder voorwaarden kunnen klanten een duurzaamheidskorting op hun ‘reguliere’ hypotheek krijgen: bij aankoop van een zeer energiezuinige woning of investering die de woning aantoonbaar zeer energiezuinig maakt, ontvangen klanten een korting van 0,2%.

Bron: InFinance